Писмо до тати

(модифициран стар виц)

Скъпи тате,

Както много добре знаеш, тази година завършвам девети клас. От доста време ми казваш, че трябва да се държа като зрял мъж и да поема сам кормилото на живота си, или нещо подобно. Еми готов съм! Реших се, както се казва.

В този ред на мисли, не ме чакай да се прибера тази вечер. Ще спя при приятелката си Марго. О, да, като всеки зрял мъж, поел по собствения си път, имам жена до себе си. Много сме влюбени, убеждавам я да се ожени за мен. Защо не съм ти казал до сега, ще попиташ? Тя току що навърши 40, и се притеснява, че е твърде голяма за мен. Но както и ти знаеш, за любовта няма граници.

Мен не ме мисли, Маргото има страхотна каравана, паркирана в едно глухо дере в Странджата. Бежанците не ни закачат, приятелката ми има много точен мерник. Не мога да ти кажа къде се намираме, понеже е напълно възможно полицията да дойде и да те пита, в крайна сметка нея я издирват за бягство от Сливенския затвор. От там са и татуировките й, много ще ти харесат. На едното си рамо има Смъртта, на другото сърце, прободено от кама, а на гърба майсторски изрисуван спортен мотор. А, да, тя ме учи да карам мотор, обаче няма страшно – не вдигаме над 300. Освен ако не ни гонят куките, де.

Смятаме след време да вземем двете й деца, които към момента майка й гледа. С нашето, което сега е в утробата й, стават три. Не се притеснявай за издръжка! Ние отглеждаме край караваната билки ... Много доходен бизнес е, и ако бяхме в Холандия щеше и да е законен, обаче нашите тесногръди политици ... Маргото ми обясни, че е въпрос на месеци да легализират тази дейност и у нас, така че няма грижи!

Тате, според теб скоро ли ще намерят лек за ХИВ вируса? За една позната питам?

Твой любещ син:
Тошко

Послеслов:
Скъпи тате, нито дума от написаното по-горе не е истина, дано не си получил удар или нещо подобно. Дишай дълбоко и си вземи хапчето за кръвно. Просто искам да видиш, че има и по-лоши неща от слабите оценки, да речем. А, да, бележникът ми с годишните оценки е в най-горното чекмедже на бюрото ми ... Звънни ми като се успокоиш и стане безопасно да се прибера.


Купи сега промоция - Пакет ЧЕТИРИЛОГИЯ

цена с включена доставка на територията на България до офис на Спиди - 35лв. Или поръчай на телефон: 0884929112
Не е въведено име!
Грешка в e-mail !
Не е въведен телефон!
Не е въведен адрес!
Не е въведено количество!
Липсва текст на съобщението!
Не са приети общите условия!
Полетата с (*) са задължителни!